Přestože svůj blog poslední půlrok docela zanedbávám, na Instagramu jsem docela aktivní, a tak už možná víte, že čekáme třetí děťátko. Můj poslední kosmetický post byl o tom, jak se mi zbláznila pleť a teď už je tedy víc než jasné, z čeho to bylo. 🙂 Byl v tom tehdy nejen stres, ale hlavně pořádná dávka hormonů.

Teď, v 30. týdnu těhotenství, je na tom moje pleť už mnohem lépe, přestože mě občas dokáže potrápit svou citlivostí. Jakmile trochu zaexperimentuju, okamžitě se to projeví zhoršením a nepříjemným ekzémem. Sedí mi většinou jen čistá přírodní kosmetika, včetně té dekorativní. Ale co, to stejně bylo vždy to, co jsem chtěla do své koupelny kompletně zavést.

Jediné, co ještě úplně přírodní nemám, je vlasová kosmetika. To je vůbec kapitola sama pro sebe… Budu ráda za každý tip na kvalitní přírodní vlasovou kosmetiku vhodnou pro jemné a rychle se mastící vlasy bez objemu. Zatím používám šampuk Montalbano od Lush, což je „nahatý tuhý šampon“. Není sice úplně přírodní, ale vcelku šetrný a moje vlasy ho milují. Jsou po něm nadýchanější, lépe se upravují a dobře se rozčesávají, takže málokdy používám kondicionér. Potřeba jejich mytí se díky tomuto voňavému šamponu posunula o den dál, což je super. I manžel si ho zamiloval. Zrovna jsem koupila druhé balení, tentokrát i s praktickou plechovkou. Tento tuhý šampon je po použití nutné dát někam mimo dosah vody uschnout, protože pokud je pořád ve vlhku, začne se rozpadat.

 

A teď už k péči o tělo. Zamilovala jsem si jemný Mandlový sprchový krém pro citlivou pokožku od Weledy. Krásně nevtíravě voní po marcipánu, jemně čistí a pokožku díky svým pečujícím složkám perfektně hýčká.

 

Po každé koupeli používám Těhotenský pěsticí olej na strie, taktéž od Weledy. Mažu si s ním nejen rostoucí břicho, ale také prsa a boky, protože ty dostávají v tomto období taky pěkně zabrat. Zatím nemám ani jednu novou strii. Jediné co, tak mi teda moc nevoní. Přitom si jeho jemnou vůni hodně budoucích maminek na sociálních sítích chválí a vím, že použité éterické oleje byly cíleně vybrány pro jejich blahodárné účinky na psychiku. Mě ale prostě nevoní a v prvních čtyřech měsících těhotenství jsem s tím opravdu bojovala. Nicméně zatnula jsem zuby a mazala, protože si stejně myslím, že je prostě nejlepší. 🙂 Jo, a vzhledem k tomu, že je to olej, je dobré pro lepší vstřebání nanášet ho na vlhkou pokožku.

 

Zbytek těla si pravidelně nemažu, jen když se pokožka z nějakého důvodu vysuší. Třeba po plavání nebo holení. To pak sáhnu po jistotě – klasickém Skin Foodu nebo novém tělovém másle Skin Food Body Butter, opět od Weledy. Pokožku krásně vyživí a po šupinkách není ani památky. Tyto dva produkty mi zase naopak v těhotenství tak voní, že bych s nimi nejradši nakrmila i sebe, nejen svou pokožku. 🙂

Skin Food pro mě byla ale láska až na druhý pokus. Poprvé jsem si ho objednala už tak před pěti lety a tehdy mě totálně odradila jeho hutná, extra výživná a mastná konzistence. Preferuji totiž lehké hydratační krémy. Mám pocit, že jsem se s ním ani nenamazala a rovnou ho posunula manželovi, který si v mastných produktech na pleť libuje. Teď na něj už ale nedám dopustit. Hlavně v těhotenství mi hodně pomohl a mažu s ním i děti. Je opravdu hodně univerzální a občas ho použiju i jako podklad pod make-up – pleť pak působí hezky svěže a nešupinkuje. Mimochodem tohle celé mi připomíná, že už musím konečně vyzkoušet opěvovanou odlehčenou verzi Skin Food Light. 

 

A tak jsem se plynule dostala k péči o pleť. 🙂 Jak už jsem se zmínila, je to teď mnohem lepší než na začátku těhotenství, kdy jsem používala jen zmiňovaný Skin Food, dětský Měsíčkový pleťový krém a pak přešla na Mandlový pleťový krém určený primárně pro citlivou pokožku, který mi opravdu hodně pomohl v tom nejhorším období. Opět samá Weleda, ale čím víc toho o této značce vím a čím víc ji zkouším, tím ji mám raději. No a teď, když už je líp, rozhodla jsem se vyzkoušet řadu s olejem ze semen mošusové růže, která hydratuje a zároveň zabojuje s projevy stárnutí pleti. Konkrétně mám Růžový vyhlazující hydratační krém a Růžový vyhlazující oční krém.

 

Růžový vyhlazující hydratační krém je vhodný jako péče na den i noc, je lehký (pro mě na noc až moc), rychle se vstřebává a krásně jemně voní po růžích. Moje citlivá pleť ho perfektně snáší, ale cítím, že by potřebovala něco hutnějšího. Je vhodný spíš pro normální a mastnější pokožku. Nicméně ho na den dopotřebuji a pak zkusím asi něco jiného. Přemýšlela jsem vyzkoušet třeba něco od Manufaktury – máte někdo zkušenost? Na noc zůstávám věrná Skin Foodu.

Růžový vyhlazující oční krém je skvělý. Jemnou pokožku kolem očí hezky vyživí a přijde mi, že i oživí. Malinká tubička mi vydržela už celkem dlouho a stále v ní je dost, protože ho stačí opravdu jen trochu. Je to vlastně první oční krém, který používám pravidelně a nepřestala jsem po týdnu. 🙂 Je to asi tím, že mi u předchozích očních krémů nikdy neseděla konzistence. Buď byly moc mastné, nebo naopak příliš lehké, některé zanechávaly lepivý film… Tenhle mi konečně vyhovuje. Je bez parfemace a obsahuje vitalizační olej ze semen mošusové růže, hydratační výtažek z rozchodníku nachového a také výtažek ze světlíku lékařského, což je známá bylinka na oční obtíže.

Na čištění pak používám stále Jemnou čisticí pěnu, o které jsem psala už minule a na odlíčení pak  Mandlový pleťový olej od Weledy. Ten je určen hlavně pro odličování očí, ale já si s ním odličuji celý obličej. Je důležité ho používat na vlhkou pleť nebo odličovat vlhkým tamponem. Je to super multifunkční produkt, který mi nikdy nechybí v kosmetické taštičce, když se vydáme na cesty. Krom jemného odlíčení se dá použít od hlavy až k patě. Ideálně vždy opět na vlhkou pokožku či vlasy. Skvěle mi třeba na letošní dovolené v Ománu nahradil mléko po opalování. 🙂 

 

To je zatím z kosmetiky vše, co teď v těhotenství používám. Budu ráda za každý tip, co se v tomto období osvědčilo vám.

Ivuš

♥♥♥

4 komentáře

  1. Skvele kosmeticke produkty. Prirodni sampon i balzam na vlasy si muzes ale vyrobit sama, pokud nechces komercni sampon s mikroplastik casteckami.
    Sampon jednoduse natrium a voda smichat na „brei“ a balzam z jablecneho octa a vody. Kdyz si vyfenujes vlasy, tak ta vune odezni.
    vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

  2. Author

    Děkuji <3 Já popravdě na tu samovýrobu moc nejsem... A teď bych cokoliv s odérem octa asi nedala, ale je to super tip, díky!

  3. Ahoj, můžu se zeptat, jestli jsi po těch růžích zpozorovala nějaké zlepšení pleti? Doporučuje se pro pleť 30+ a první vrásky. Díky za info

    1. Author

      Ahoj, zlepšení bylo znát po očním krému. Pleťový krém opravdu nedokážu posoudit nějakou změnu. Ale ten oční byl fakt super, bylo to na tom očním okolí opravdu znát. Teď mám s granátovým jablkem, ale jak ho vypotřebuju, vrátím se k tomu růžovému. Měj se a díky za komentář! Iva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *