Jaké to je, mít tři děti? Je to krásné, každý den děkuju!♥ Třikrát víc lásky, třikrát víc mazlení, trojnásobně větší pravděpodobnost, že jednou, až budu potřebovat, se někdo postará i o mě. 😉

Ale nebudu lhát, občas jsem vyždímaná, jako hadr na zem. Je to zápřah. Moc mi nepřidává nedostatek spánku a časté kojení. Kojení je vůbec kapitola sama pro sebe… Jsem moc vděčná, že to jde a můžu svému děťátku dát to nejlepší. Dojímám se u toho k slzám. Jenže on se ten roční valibuk asi rozhodnul, že nic jiného, než mateřské mléko nepozře. Ochutná kdeco, ale víc než tři lžičky příkrmu nebo pár kousků ovoce do sebe nepustí. Zato „mamam“ by chtěl mít v puse pořád. „Mamam, mamam, mlask, mlask, mlask…“ a už natahuje svoje buclaté ručky směrem k mému triku. Tomu jeho blaženému výrazu se nedá odolat.

Obavy, že mu v období tolik intenzivního růstu budou chybět nějaké důležité látky z jídla, zahnala naše doktorka slovy: „Nebojte, on si to vytáhne z vás.“ No jo, ale odkud to pak „vytáhnu“ já? Cítila jsem, že mi lecos chybí a často mě přepadala únava a slabost. Už mi taky není 20 let, že… Moje tělo je z toho stále trochu v šoku a pro jistotu si drží pár kilo nahoře jako pojistku. Klouby volají o pomoc občas dost hlasitě a s bolestnou naléhavostí, ale poslední týdny, možná měsíce už se cítím mnohem líp. Odráží se to i na pleti a vlasy už se také naštěstí trochu oklepaly a zase hezky dorůstají.

Moje drahé dobré tělo. Dalo mi tři děti, zvládlo tři těhotenství, tři porody, roky kojení a když se ohlédnu ještě dál, tak ustálo i mé letité nehezké zacházení. Přesto všechno vypadá stále k světu i s těmi šrámy, striemi a faldíky. Slouží mi dobře. Lidské tělo je opravdu zázrak. Snažím se tomu svému milému tělu pomáhat, jak se dá. Dopřávám si kvalitní jídlo, kašlu na diety, používám skvělou přírodní kosmetiku, chodím spát se slepicemi, snažím se vyhýbat stresu, protahuji ho, prodýchávám čakry a v neposlední ředě jsem se také zásobila potravinovými doplňky. Jak už to tak u mě bývá, na spoustu lahviček začal po pár dnech prvotního nadšení postupně usedat prach.

Musím se s vámi ale podělit o tipy na ty, u kterých opravdu cítím, že mi pomohly a pomáhají dál. Sama jsem hodně googlila a dokonce pročetla i pár mama diskuzí, které běžně zrovna nevyhledávám, abych našla to nejlepší.

Už když bylo Rubenkovi asi pět měsíců, začaly mě trápit bolesti svalů a kloubů. Kotníky a dlaně mě bolely tak, že mě to budilo ze spaní a ráno jsem pomalu nemohla vylézt z postele. Cítila jsem se, jako by mě někdo zmlátil. Tušila jsem, že to souvisí s kojením a s vyčerpáním. Našla jsem několik diskuzí, kde kojící mámy popisovaly ty samé potíže a co všechno už bezvýsledně vyzkoušely. Jedná dobrá duše tam velmi přesvědčivě sdílela dobrou zkušenost s potravinovým doplňkem Caltrate Plus.

 

Okamžitě jsem pro něj vyslala manžela. Od té doby ho beru a nedám na něj dopustit. Problémy odezněly během několika málo dní. Caltrate Plus obsahuje vápník, vitamin D3 a další důležité minerály (údajně je tak účinný kvůli obsahu boru, který v jiných podobných přípravcích není). Když tento potravinový doplněk na pár dní vysadím, tělo mě hned upozorní.

Další nezbytností je pro mě lipozomální vitamin C, který se nejúčinněji vstřebává do cílových tkání. Nedostatek vitamínu C vede k únavě, depkám, vypadávání vlasů, nadváze a dalším neplechám, a tak radši pečlivě doplňuju.

Během posledních tří let jsem si vytvořila solidní závislost na značce Weleda. Miluju nejen přírodní kosmetiku této značky, ale také všechny jejich šťávy a sirupy. Od začátku těhotenství až doteď mi s energií pomáhá BIO Trnkový sirup. Bohužel už se dá celkem těžko sehnat, protože ho Weleda v ČR stáhla z prodeje. Jelikož jsem tuto informaci měla z první ruky, tak jsem se jím dobře zásobila. 

Moje tělo ke mně mluví jasně a dokáže mě včas upozornit na oslabení imunity docela jemným způsobem. Udělají se mi afty. To je znamení, že mám zvolnit a soustředit se na posílení obranyschopnosti. Nejen v období těhotenství a kojení se mi osvědčila rakytníková šťáva. Super je ta od Weledy nebo od Himalyo.

A v neposlední řadě také nemůžu nezmínit koloidní roztok přírodních minerálů Fytomineral od Energy. Obsahuje více než 60 minerálů a stopových prvků, jež jsou pro organismus maximálně vstřebatelné (až z 98 %). K tomu se také stále vracím.

 

Na všechny tyto fajn doplňky stravy jsem přišla díky sdílení ostatních, i proto sdílím dál. Pokud i vám v období kojení něco pomáhá na fyzickou kondici, neváhejte a sdílejte třeba tady u mě do komentáře.♥

Přeju vám krásné a spoKojené léto!

Ivuš♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *