Tadaaa, s radostí a hrdostí vám chci oznámit, že moje knížka Řádky z lásky míří do předprodeje! A tím se pomalu uzavírá rok příprav a práce na knize. Je to knížka dětských motivačních básní, které pohladí duši, roztančí srdce a ukonejší mysl.

O čem v knize píšu?

Píšu o lásce a jedinečnosti každého z nás. O tom, co je v životě opravdu důležité a proč bychom to měli znát a vědět. Odkrývám emoce, vynáším na povrch témata jako sebeláska, vděčnost, zákon přitažlivosti, ale i strach či vztek. 

Básně a příběhy mě napadaly během kojení mého třetího děťátka. Ostatně i mé dvě další děti mi byly obrovskou inspirací. Hlavou se mi honila spousta myšlenek… Co musí vědět, než vyrostou? Co jim chci předat? Co by se měly naučit?

Zabalila jsem své poznatky z cesty osobního rozvoje, velký kus fantazie a celé své srdce do veršovaných příběhů. Teď je chci předat nejen svým, ale úplně všem dětem formou knížky. Tak, aby ji měly po ruce nejlépe celý život a mohly si moudro z ní připomínat.

O ilustrace se postarala mladá ilustrátorka Dominika Koronovská. Vznik celé knihy provází malé „zázraky“ a nejinak tomu bylo i při hledání ilustrátorky.

Jednoho krásného rána vloni v listopadu jsem se rozhodla, že najdu ideální ilustrátorku pro svoje básničky a napsala výzvu do IG Stories. Můj záměr byl posílen úplňkem a cítila jsem, že někoho najdu ještě ten den. Netrpělivě jsem kontrolovala DM, jestli se mi náhodou někdo neozval, ale přišlo mi jen doporučení, které se mnou moc nerezonovalo. Když už jsem chtěla telefon zklamaně odložit, vyskočil na mě nový post jedné mojí známé, v němž sdílela ilustraci svojí dcery. Hned jsem věděla, že tohle je přesně to, co hledám! Slovo dalo slovo a přestože byla Domča zrovna na studijním pobytu v Japonsku, hned začala na ilustracích pracovat.

Každá ilustrace, kterou mi Dominika během naší společné práce poslala, mě utvrdila v tom, že jsem našla toho správného člověka. Myslím, že mezi námi i přes ty tisíce kilometrů fungovalo nějaké zvláštní propojení. K básni Kočičí inspirace mi dokonce poslala ilustraci s kocourem, který byl k nerozeznání od mého milovaného kocoura Hakima, kterého však Domča nikdy neviděla. A že to není ledajaký kocour. 🙂

 

Kde a kdy se bude kniha dát koupit?

Předprodej knížky Řádky z lásky startuje už v sobotu 10. 10. 2020 v 10:20 h na stránkách nakladatelství Pointa (www.pointa.cz). Poběží jako crowdfundingová kampaň, jejímž cílem je vybrat částku, která představuje náklady na vznik knihy. Koupit si můžete jak knihu za plnou částku či se slevou, tak různé bonusy, třeba extra báseň jen pro vás vepsanou na předsádku. Když se celá cílová částka během 30 dnů vybere, kniha půjde do tisku. Když ne, kniha nevyjde a peníze se vrátí zpět na účet kupujícího.

Každý, kdo si knihu koupí v předprodeji, tak napomůže jejímu vzniku a stane se tak její součástí.?

Proč crowdfunding?

Od začátku jsem věděla, že teď se chci věnovat prioritně svým třem dětem, a tak jsem myšlenku na samovydání, vlastní distribuci a vše s tím spojené zatím zavrhla. Všechno má svůj čas. Kniha už je hotová pár měsíců a já ji nabídla čtyřem nakladatelstvím. První na ni nejdříve kývlo, aby mi za pár dní napsali, že si to rozmysleli, protože dětské básně nejsou směr, v jakém se pohybují. Další dvě mi zdvořile naznačily, že kniha nezapadá do jejich redakčního plánu (dětské básně s ezo nádechem asi nejsou úplně mainstream) a z posledního odpověď nepřišla vůbec. Nebyly to prostě nakladatelství pro mou knihu a vůbec nepochybuju o tom, že to mělo svůj důvod. Na chvíli jsem zvažovala, že knihu přece jen vydám sama. Jenže krom vysokých nákladů mě děsila představa distribuce. Ono se to nezdá, ale za vydáním knihy a její následnou distribucí je opravdu dost práce a já teď nejsem zrovna flexi… Nechtěla jsem však knihu odkládat a když jsem náhodou narazila na nakladatelství Pointa, které vydává knihy úspěšné v crowdfundingové kampani, připadalo mi to jako super řešení.

Na ukázku z knihy se můžete podívat TADY.

Ctěla bych touto cestou ještě poděkovat Lucii Samkové, která mi pomáhala už s e-bookem Dítě jako zrcadlo aneb Jak v dětech číst své bloky a také s úpravami mého webu Zakonpritazlivostprodeti.cz. Lucka krásně učesala všechny texty, poradila, kde bylo potřeba a byla mi velkou podporou.

Předem vám děkuji, jestli se rozhodnete podpořit knihu ať už koupí nebo třeba sdílením. Držte mi prosím palce!?

 

Ivuš♥

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *